Droom van Wondem

 

Wondem is vijf keer in Ethiopië geweest. Toen hij daar op bezoek was, werd hij heel erg verdrietig van de armoede om hem heen. Hij zag arme kinderen zonder eten of kleding en wilde meteen zijn eigen kleding en schoenen weggeven. Dit deed hij en daarna vroeg hij: “Papa, hoe kan ik geld verdienen voor die kinderen?” Deze vraag stelde hij bijna dagelijks.

Wondem in Ethiopië

In 2005 werd Wondem lid van de stichting Progress Integrated Community Development Organization (PICDO). Dit is een stichting in Addis Ababa voor kinderen met hiv/aids. De hele familie van Wondem stuurde iedere maand geld naar deze stichting.

Toen Wondem in mei 2008 weer in Ethiopië was met zijn vader, was hij opnieuw erg aangedaan door de situatie in Ethiopië. Hij zei tegen zijn vader: “Als ik volwassen ben, zal ik mijn eigen stichting oprichten om de slechte situatie van deze kinderen te verbeteren.” Zijn grote wens was om de allerarmste kinderen in Ethiopië een betere toekomst te geven. Door middel van Stichting Wondem willen wij de droom van Wondem verwezenlijken.

Wondem en zijn overlijden

 

Wondem is 8 juli 1996 geboren. Hij was een vrolijke en behulpzame jongen. Iedereen hield van hem. Hij ging met veel plezier naar school. Voetballen was zijn hobby en regelmatig ging hij naar de Arena in Amsterdam om naar het voetballen te kijken.